چه یک فریلنسر تمام وقت باشید و چه پاره وقت، باید در مورد زمان و کارتان هوشمندانه عمل کنید. بیشتر فریلنسرهای موفق قوانینی شخصی را برای خود وضع کردهاند که تأثیر مثبتی برکارکردشان دارد. در ادامه ۱۰ روش را به شما معرفی میکنیم که با تمرین روزانه آنها میتوانید به فریلنسر بهتری تبدیل شوید.
۱- برای روز خود برنامهریزی کنید.
یک روز کاری خوب با یک برنامهریزی خوب آغاز میشود. برنامه شما برای امروز چیست؟ ساعات کاریتان را یادداشت و وظایفی را برای انجام دادن تعیین کنید. برنامهریزی کنید که کارتان چگونه خواهد بود. با برنامهریزی برای روزهای کاری و ملاقات با مشتریان و مأموریتهای شغلی میتوانید زمان زیادی را در طول هفته ذخیره کنید. با دستهبندی وظایف درون شرکتی و برون شرکتی میتوانید وقتتان را سازماندهی کنید.
همچنین برای اتلاف وقت نیز برنامهریزی کنید و برای تعیین اهداف روزانه و هفتگی واقعبین باشید. توانایی شما در انجام کارها چقدر است؟ اگر بیش از حد توانتان برنامهریزی کنید، در نهایت خسته و ناتوان میشوید.
قدم بعدی تجسم کردن است. به خودتان بگویید: “امروز میخواهم …” و جای خالی را با کاری که میخواهید انجام دهید پر کنید. بلند بیان کردن این جمله باعث میشود وظیفهتان را به یاد داشته باشید و به سمت انجام آن پیش روید.
۲- در فضای خودتان کار کنید.
همهی فریلنسرها محل کار بزرگ و لوکسی ندارند، ولی شما باید محیط کار مختص خودتان را داشته باشید (اگر ندارید، وقتش رسیده که دست به کار شوید). در فضای خودتان کار کنید. در این صورت تمام ابزار مورد نیازتان را در اختیار دارید، احساس راحتی میکنید و به سرعت در مسیر شغلیتان قرار میگیرید.
وقتی در محل کارتان مستقر شدید، برای خودتان زمان کاری تعیین کنید. با شغل فریلنسینگ خود به گونهای برخورد کنید که انگار کارمند شرکتی هستید. وقت کاریتان را به کارتان اختصاص دهید و آن را با قسمتهای دیگر زندگیتان قاطی نکنید.
۳- اینباکستان را پاک کنید.
روزتان را با چک کردن تعدادی از ایمیلها آغاز کنید. نترسید، همهی پیامها در سه دسته زیر قرار میگیرند.
۱- زائد و غیر ضروری: این پیامها را پاک کنید.
۲- ایمیلهای ۵ دقیقهای: پیغامهایی که از شما درخواست کاری را دارند که ۵ دقیقه و یا کمتر وقتتان را میگیرد. این پیغامها را به سرعت جواب دهید.
۳- ایمیلهایی که بیش از ۵ دقیقه زمان میبرند: این ایمیلها را مشخص کنید تا در زمانی تعیین شده به آنها جواب دهید.
ایمیلهایی هستند که شما مایلید آنها را ذخیره کنید. میتوانید فولدری ایجاد کنید و ایمیلهایی که ممکن است بعدها نیاز داشته باشید را در آنجا ذخیره کنید؛ بدین صورت این ایمیلها در اینباکستان ظاهر نمیشوند.
۴- هزینهها را بررسی کنید.
فریلنسرها باید از مخارج خود آگاهی داشته باشند. مهم است که مقدار درآمد و هزینهها را بدانید. بهتر است امور مالی فریلنسینگ خود را از حسابهای شخصیتان جدا کنید. پیگیری امور مالی برای فریلنسرهایی که در زمینههای بیشتری فعالیت میکنند دشوار است. اگر در پیگیری مسائل مالی به کمک نیاز دارید، یک حسابدار استخدام کنید.
۵- رسانههای اجتماعی را چک کنید و پست بگذارید.
یک بار در روز رسانههای اجتماعی را چک کنید و مطلبی منتشر کنید. این قسمتی از برنامهی مارکتینگ و برندینگ شماست. رسانههای اجتماعی باعث میشود با مخاطبان بیشتری (مشتریان و دیگر فریلنسرها) در ارتباط باشید . ۳۰ دقیقه از روز را به چک کردن رسانههای اجتماعی اختصاص دهید.
۶- اهدافی را تعیین کنید و پیگیر آنها باشید.
در محیطهای کاری معمول، ارشد شما در تعیین اهداف بلندمدت و کوتاهمدت به شما کمک میکند تا بتوانید موفقیت شخصیتان را تضمین کنید. خودتان نیز باید این کار را برای خودتان انجام دهید. اهداف میتوانند به دو دسته “اهداف روزانه” و “اهداف آینده” تقسیم شوند. اهداف روزانه باید در همان روز به اتمام برسند. به طور مثال اهداف روزانه میتواند شامل به روز کردن پروفایل باشد.
اهداف آینده، اهداف بزرگتری هستند که در طول یک، پنج و یا ۱۰ سال باید انجام شوند. روزانه یک دقیقه را به بررسی این اهداف و چگونگی رسیدن به آنها اختصاص دهید.
۷- در کسبوکارتان به روز باشید.
بدترین اتفاقی که برای یک فریلنسر ممکن است بیافتد این است که از دنیا عقب باشد. باید در موضوعات داغ، تکنولوژی، ابزار و آنچه در حوزه کاریتان اتفاق میافتد بهروز باشید. مطالعه زیادی داشته باشید و به نمونه کارهای دیگران نگاهی بیاندازید. همچنین میتوانید از کلاسهای مربوطه و کنفرانسها و سمینارها استفاده کنید. همواره به یادگیری در زمینه شغلیتان مشغول باشید.
۸- به خود استراحت دهید.
ساعتها بدون حرکت پای کامپیوتر نشستن ارزشی ندارد. در نهایت خسته و بیحال میشوید. بنابراین از صندلیتان بلند شوید، قدم بزنید، قهوهای بنوشید و استراحتی بکنید. وقت استراحتتان را صرف گشتن در صفحات مجازی نکنید. بلند شوید و تحرک داشته باشید.
هر روز برای خود برنامهای برای حرکات ورزشی تعیین کنید، بنابراین مجبور میشوید از جایتان بلند شوید. وقت استراحتتان را با زنگ هشدار تعیین کنید، در این صورت یادتان میماند که باید تحرک داشته باشید. مطالعات نشان میدهد که این کار باعث افزایش بهرهوری میشود.
۹- پیگیر مشتریان باشید.
به ایمیلها و تلفنهای مشتریان پاسخ دهید. وقتی پای افراد حقیقی در میان است، اهمالکاری نکنید و کار مربوط به آنان را به تعویق نیاندازید. پیگیری سریع، نشانه آن است که به کارتان اهمیت میدهید. مشتریان احساس احترام و توجه میکنند. این پیگیریها زمان زیادی نمیخواهد، همچنان که باعث میشود در کارتان پیش بیافتید.
۱۰- زمانبندی داشته باشید.
چقدر برای کسبوکار فریلنسینگ در مقایسه با وظایف دیگر وقت میگذارید؟ وقت کاریتان را زمانبندی کنید. نتیجه شما را شگفتزده میکند. بسیاری از فریلنسرها خود را مشغول کارهای دیگر میکنند، رسانههای اجتماعی، ایمیلهای شخصی و کارهای شخصی. با زمانبندی وقتی که بر پروژههای کاریتان میگذارید میتوانید زمان کاریتان را بسنجید و میزان کارکردتان را دریابید.